• Štartovací balíček na výrobu Cocofiru
  • Štartovací balíček na výrobu Cocofiru
  • mrazené

Štartovací balíček na výrobu Cocofiru

Domáci zážitok, ktorý je návykový. Vytvoríte ten najlepší kokosový “kefír” vášho života. My vás touto zábavou povedieme krok za krokom. Množstvo, chuť aj trvanlivosť, to je len na vás.

Môžete tiež čarovať s rôznymi príchuťami, so všetkým vás oboznámime!

Zistiť viac
Vědecké potvrzení aktivních bakterií ve studii Mikrobiologického ústavu AV ČR
80 % zákazníků pociťuje více radosti při pravidelné konzumaci
BIO EASY LACTOSE FREE PLANT-BASED RAW
Mrazený tovar! Ospravedlňujeme sa, ale z dôvodu udržania čerstvosti nemožno tento produkt dopraviť na všetky adresy. Skontrolujte prosím možnosti dopravy.
49,99 €
Za tento produkt získate 249 cococreditov
Možnosti dopravy

Cocofir DIY štartovací balíček BIO:

20 minút práce a 20 dní radosti

Vyrábajte si doma sami radosť, silu aj odolnosť. Po rokoch experimentovania s vami zdieľame najlepší spôsob, ako si doma vyrobiť kokosový “kefír”. V balíčku nájdete tie najlepšie ingrediencie, vybavenie, textový aj video postup, triky a podporu.

Mladá kokosová dužina je jedinečná ingrediencia, ktorá vášmu “jogurtu” dodá krémovitú štruktúru, lahodnú chuť a príjemnú funkčnosť, ktorú pocítite na vlastných črevách. Práve preto ju sem dovážame z ďalekého Thajska a robíme to najekologickejšie, ako je to len možné.

"Ako výživová poradkyňa navyše s mnohými intoleranciami som už dlhšie hľadala vegánsku alternatívu jogurtu bez škrobov z čistého zloženia. Keď som ochutnala Cocoguard, zamilovala som sa do tej lahodnej kokosovej chuti. Odvtedy viem, že žiadnu inú alternatívu jogurtu už nechcem. Navyše, jeho výroba je úplne jednoduchá, zvládnete to naozaj ľavou zadnou. Cocoguard využívam nielen na raňajky, ale aj ako dresing do šalátov či pri príprave bezlepkového chleba. Odporúčam všetkými desiatimi!"

Kúzlo domácej výroby fermentovaných kokosových výrobkov má niekoľko úrovní. Vyrobíte si presne tak hustý “jogurt” či “kefír”, ako si prajete.

Bude presne tak sladký či kyslý, ako si prajete. Fermentujúci kokos môžete tiež doplniť podľa vlastnej fantázie, napríklad kešu orieškami. Jeho trvanlivosť bude minimálne 2 týždne. Žije najviac zo všetkých. Tým, že nikam necestuje, stále si udržuje rovnakú teplotu vo vašej chladničke, si zachováva plnú divokosť. A to najlepšie na koniec: výroba je veľmi zábavná a rýchla!

Kokosový živý doma vyrobený “kefír” prekypuje probiotickými baktériami, prebiotickou vlákninou, polyfenolmi a enzýmami z kokosovej vody. Rozdiel medzi bežným rastlinným kefírom a kefírom z mladého kokosu pocítite hneď - mladá kokosová dužina mu dodáva ľahkosť, je prirodzene krémovitý a pohladí v črevách.

Vždy platí, že ak chcete svoj výtvor nazývať "kefír", musíte k ingredienciám pridať štipku bežného mlieka (výraz "kefír" je takto definovaný EÚ).

Keď sa naučíte robiť si doma vlastný kokosový “kefír”, všetko vám pôjde v živote lepšie.


Akú mám šancu na úspech už pri prvej výrobe?

Väčšine zákazníkov sa podarí vyrobiť skvelý Cocofír už na prvýkrát. Dodáme vám detailný návod spolu s popisom, čomu je dobré sa vyhnúť. Sme tu pre vás aj počas výroby, radi vám poradíme čo a ako.

Z čoho budem Cocofír vyrábať?

Z hlboko zmrazenej dužiny a vody mladého kokosu Nam Hom v bio kvalite a probiotík. To je všetko. Výživovú hodnotu garantuje matka príroda a miliardy baktérií vo výslednom Cocofíre.

Ako dlho ho budem vyrábať?

Príprava zmesi na výrobu 2 pohárov (cca 1,5 kg) Cocofíru vám zaberie približne 20-30 minút. Potom ho necháte fermentovať 10-16 hodín, postupne ochutnávate, aby ste zistili, kedy je podľa vášho gusta. Potom ho dáte vychladiť do chladničky alebo na 30 minút do mrazničky a je hotovo.

Aká je jeho chuť?

Krémová, nadýchaná, s kyslosťou podľa vášho želania. Na zjemnenie chuti je možné tiež zmes pred pridaním probiotík šetrne pasterizovať podľa nášho návodu.

Obsahuje laktózu alebo nejaké alergény?

Vôbec nie. Je čisto rastlinný a prirodzene bezlepkový.

Tuky a sacharidy obsahuje v minimálnom množstve.

Ako dlho mi vydrží?

Závisí na tom, ako ho uskladníte a či doň budete “siahať” čistou lyžičkou. Pri teplote 5 stupňov vydrží 2 týždne.

Ako sa líši od rastlinných “kefírov” dostupných v obchode?

Bežné rastlinné “kefíry” sú vytvorené z čo najdostupnejších ingrediencií, ktoré je potrebné vždy pasterizovať, väčšinou zahustiť, aby boli krémovité, a vo výsledku vznikne pomerne chutná kašička. Suroviny pre váš domáci Cocofír vyberáme nie podľa nákladov, ale pre maximálnu chuť, funkčnosť a prirodzenosť. Nie je potrebné pasterizovať (kokos vo vnútri neobsahuje žiadne baktérie), ani zahusťovať (kokosová dužina prirodzene po rozmixovaní zmes zahustí), navyše panenská kokosová voda dodá jogurtu šmrnc.

Ako často si môžem dopriať domáci Cocofír?

Pravidelným užívaním robíte svojmu telu najlepšie. Účinok však pocítite aj krátkodobo, napríklad pri detoxe alebo ako podpora po antibiotickej liečbe.

Môžu ho jesť aj tehotné/dojčiace ženy a deti?

Áno, je vhodný pre zdravé tehotné aj dojčiace ženy a zdravé deti - v prípade zdravotného oslabenia odporúčame zmes pred fermentáciou šetrne pasterizovať. Pri závažnejšom ochorení sa prosím najprv poraďte s lekárom.

Existujú odporúčania pre prvú konzumáciu?

Ak nie ste zvyknutí na fermentované potraviny, začnite najprv s menším denným množstvom (približne 250 mililitrov). Potom podľa pocitu pridávajte viac.

S čím a ako konzumovať Cocofir?

Okrem priamej konzumácie je výborný napríklad s ovocím, granolou alebo v smoothie. Môžete ho tiež osladiť choco spreadom, kokosovým sirupom alebo medom. Alebo si ho vychutnajte naslano (s olivovým olejom, korením a soľou) ako jemný dip mnohých chutí.

Ako vznikol Cocofir a jeho domáca výroba?

Atrey, zakladateľ Wild & Coco, už dlhé roky miluje smoothie, na raňajky, obed aj večeru. Jedného dňa doplnil svoje smoothie z kokosovej dužiny a vody probiotikami, inšpirovaný nemeckou lekárkou Barbarou Miller, a nechal ho cez noc v teplom sušiči. Zmes síce explodovala, ale zvyšok bol taký chutný, že to Atrey na druhý deň skúšal znova. A po niekoľkých týždňoch každodennej konzumácie domáceho Cocoguardu začal cítiť zmeny vo svojom tele aj mysli.


Naše tipy

  • Prvú fermentáciu si naplánujte na voľný deň a nechajte Cocofir fermentovať od rána. Vďaka tomu zistíte, ako dlho ho nechať fermentovať nabudúce. Ďalšiu fermentáciu už potom môžete vykonávať cez noc.
  • Probiotiká môžete doplniť aj tibetskou kefírovou hubou.
  • Čím viac kokosovej vody do zmesi pred fermentáciou pridáte, tým viac bude váš Cocofir perliť na jazyku. Túto výraznosť milujeme!
  • Cocofir má trvanlivosť podľa kyslosti aspoň 20 dní od výroby, ak ho skladujete v chladničke.
  • Pri dlhodobom skladovaní (aspoň týždeň) pri teplote 15-20 stupňov sa zo zavretého Cocofiru stáva krém podobný tvarohu. Určite to vyskúšajte!
  • Inak ho skladujte pri 1–5 °C.

Více spokojenosti, radosti a odolnosti při užívání našich fermentovaných produktů potvrdil spotřebitelský výzkum mezi 190 zákazníky z října 2021
  • 80% více radosti
  • 69% více energie
  • 54% více odolnosti

Hodnotenie

Celkové hodnocení
0,0
žiadne hodnotenie
Nikto ešte produkt nehodnotil. Buďte prvý!
Koľko kokosov by ste dali tomuto produktu?

Opýtajte sa

Nikto sa ešte na produkt nespýtal. Buďte prví!