Koláčiky aj štedrovečerná večera bez starostí
Vianoce sú už za rohom a s tým prichádzajú i obvyklé otázky spojené s týmto obdobím. Aké koláčiky upiecť? Čo si dať k štedrovečernej večeri? Ako to všetko stihnúť a nestresovať sa? Ak sú vám tieto otázky povedomé, je tento vianočný výber presne pre vás!
Prinášame vám tri rýchle, jednoduché a chutné recepty, ktoré zaručene potešia vaše chuťové poháriky a zároveň nevyžadujú komplikované prípravy. Vďaka tomu si budete môcť užiť čas so svojimi najbližšími, ktorý je tým najcennejším.
Pripravení? Ideme na to!
Snehové guličky • 1 hrnček strúhaného kokosu
|
POSTUP: Kokosovú smotanu / kokosové mlieko vychladíme a použijeme jeho tuhú časť. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa nespoja v hmotu, ktorá sa dá dobre tvarovať. Z hmoty urobíme malé guličky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. Guličky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu a uchováme v chlade.
Nugátové guličky • 1 ks Kokosovej smotany / Kokosového mlieka |
POSTUP: Kešu orechy zalejeme horúcou vodou a necháme namočené aspoň 2 hodiny. Plechovku s kokosovým mliekom/smotanou dáme do chladničky.
Horúcu čokoládu s kokosovým olejom rozpustíme v mikrovlnke alebo vodnej pare. Z kokosového mlieka/smotany odoberieme tuhú časť a spolu s kešu orechmi, sirupom a kokosovou múkou rozmixujeme v mixéri na jemný krém, ktorý necháme v izbovej teplote.
Do krému následne vmiešame rozpustenú čokoládu a čokoládovú nátierku. Túto hmotu dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Potom tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v rozdrvených kešu. Skladujme v chlade.
Zemiakový šalát s Coco Mayo a tempehový „kapor“ Zemiakový šalát |
POSTUP: Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich ošúpeme a pretlačíme cez mriežku na šalát/nakrájame na kocky. Uhorky nakrájame na malé kocky a spolu s ostatnými ingredienciami na šalát pridáme k zemiakom. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke.
Tempeh pripravíme v trojobale. Do jednej misky nasypeme ryžovú múku, do druhej rozmixované ovsené vločky so soľou a do tretej zmiešame cícerovú múku s ľanovými semienkami, soľou a vodou – tak, aby to pripomínalo konzistenciu vajíčka. Tempeh pozdĺžne prekrojíme na 4 kúsky, každý plátok obalíme v ryžovej múke, cícerovej zmesi a vločkách a smažíme na rozpálenom oleji. Podávame s plátkom citrónu.
Máte svoj obľúbený vianočný recept, na ktorý nedáte dopustiť? Budeme moc radi, keď nám o ňom dáte vedieť! Môžete nás tiež označiť vo vašom príspevku na Instagrame – nájdete nás tam ako @wildandcocoslovensko.