čas prípravy
45 minút
náročnosť
1
ingrediencie
- píniové oriešky, tekvicové semienka
- soľ
- mleté chilli
- červená paprika
- šťava z polovice citrónu
- lahôdkového droždia
- kukuričného škrobu
- 200 g kukuričných cestovín
- 200 ml Kokosové mlieko BIO
- 2 lyžice Natural Symbiotic Cocoguard BIO
- 1 lyžice tahini
- 1 menšia tekvica hokkaido
postup
Cestoviny (kukuričné kolienka) uvaríme vo vode podľa návodu. Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, odstránime šupku a potom nakrájame ešte na menšie kocky. Dáme variť asi na 20 minút, kým nezmäkne. (Tip: Dajte celú tekvicu na 15 minút do rúry na 200 stupňov. Šupka zmäkne a ľahšie sa ošúpe.)
Uvarenú tekvicu dáme do mixéra, pridáme škrob, lahôdkové droždie, kokosové mlieko, yoguard, tahini, citrónovú šťavu, soľ, korenie a vymixujeme na hladký krém.
Zmiešame spolu s cestovinami a ozdobíme píniovými orieškami a tekvicovými semienkami.
Autor receptu: Annamária Bilasová