Vegánský segedín

Známy je ľudovo ako segedín s variáciami knedlíkov a v rôznych úpravách. Napadlo by vás však, že ho môžete pripraviť úplne vegánsky a s celozrnnými cestovinami? Vaša vegánska hostina môže začať!

 

Číst celé ↓

čas přípravy

20 minút

náročnost

1

ingredience

  • bobkový list, nové korenie, guličky čierneho korenia

  • 500 ml vody
  • 2 lžíce Kokosové mléko BIO (17% tuku)
  • 1 hrnek kyslej kapusty
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce kukuričného škrobu
  • 1
  • 1 lžička červenej papriky

postup

Šalotku nakrájajte na malé kocky a nechajte speniť na olivovom alebo kokosovom oleji. Pridajte nakrájaný tempeh na kocky a chvíľku restujte. Potom prisypte červenú papriku, kyslú kapustu, prilejte vodu, pridajte bobkový list, nové korenie, čierne korenie, soľ a nechajte variť cca 20 minút. Potom pridajte kukuričný škrob a ešte cca 10 minút povarte. 

Podávajte s celozrnnými cestovinami. 

Autor receptu: Food By Katiie